Yleinen

Hvem garanterer den juridiske beskyttelse af erhvervschauffører?

I de seneste år har lastbilchauffører og andre erhvervschauffører af tunge køretøjer gentagne gange udtrykt bekymring over den forringede sikkerhed for erhvervschauffører på vejene. Dårlig vedligeholdelse af vintervejene skaber udfordringer og sikkerhedsrisici for tunge lastvogne, og andre trafikanters adfærd er blevet mere uforudsigelig for hvert år, der går. Næsten hver dag læser vi nyheder om trafikulykker, hvor et tungt køretøj er involveret.

Erhvervschauffører klassificeres som erfarne trafikanter, og udgangspunktet er, at en erhvervschauffør skal være i stand til at forudse ulykker og farlige situationer. I ulykker, hvor der er tale om en “ord mod ord”-situation, f.eks. pladeuheld i vognbaneskift ved HCT-kombinationer eller i snævre rundkørsler med en personbil som modpart, anses erhvervschaufføren altid for at være skyld i ulykken, selv om chaufføren ikke havde mulighed for at påvirke personbilschaufførens forkerte valg i den situation, der førte til ulykken.

Siden begyndelsen af 2010’erne har førere af tunge køretøjer tændt lys den 1. december for de uskyldige ofre for dødsulykker for at udtrykke bekymring over stigningen i antallet af dødsulykker af “ukendte årsager” – hvor føreren af det tunge køretøj er den helt uskyldige part i ulykken. Selv i alvorlige ulykker, hvor den anden part er en professionel chauffør, er det afgørende for chaufførens helbredelse og retsbeskyttelse, at ulykkesundersøgelsen afsluttes så hurtigt som muligt efter ulykken.

Antallet af HCT-kombinationer er stigende på vejene. HCT-kombinationer har betydeligt længere overhalingsafstande og er mere sårbare over for svingninger i vejrforholdene.

HCT-yhdistelmiin lakiasetus vaatii vähintään 100-astetta kuvaavat kamerat ajoneuvon molemmille kyljille sekä vähintään 7” näytön ohjaamoon. HCT-kameroiden kuva kannattaa myös tallentaa osana kuljettajan oikeusturvan parantamista lisättynä etu- ja takakameralla.

Erhvervschauffører og tunge køretøjer på vejene er livsnerven i vores samfund. Den vigtigste ressource og kapital i en transportvirksomhed befinder sig mellem hjulet og bænken.

Enhver professionel chauffør fortjener at have et sikkerhedskamerasystem i sit køretøj, der giver videooptagelser af begge sider af køretøjet, den modkørende trafik og køretøjets bagende i tilfælde af en ulykke. HCT-kamerasystemet kan også tilsluttes til køretøjets egen skærm og samtidig til videooptagelsen.

Vi er glade for at kunne sige, at vi i løbet af 2021 har hjulpet vores kunder i snesevis af ulykker med tunge køretøjer med vores 360-graders sikkerhedskameraløsninger, hvilket sikrer chaufførerne juridisk beskyttelse og sparer transportvirksomhederne for ubegrundede erstatningskrav. For transportvirksomheden er et sikkerhedssystem som dette let at installere på nye og eksisterende køretøjer til en minimal månedlig pris.